Život i stil
Ljepota stvarno dolazi iznutra! Uz ove vitamine i minerale ćete svoje tijelo i iznutra učiniti ljepšim Vitamini i minerali su prijeko potrebni za zdravo funkcioniranje organizma. Budući da većinu njih naše tijelo ne može samo proizvesti, moramo ih unositi hranom (što je najbolja opcija) i/ili dodacima prehrani, tj. suplementima
#

U nastavku donosimo koji vitamini i minerali će ojačati vaše zdravlje i poboljšati metabolizam jer ljepota zaista dolazi iznutra!

Iz dana u dan milioni stanica u ljudskom organizmu moraju se opskrbiti hranjivim tvarima kako bi se mogle obnavljati. Ukoliko je unos hranjivih tvari potrebnih za prirodan tok bioloških procesa dostatan i uravnotežen, to se odražava na kvaliteti kože, kose i noktiju.

Lijepa žena ujedno je i zadovoljna žena, koja zna kako istinska ljepota dolazi iznutra. Za kožu su iznimno važni vitamini B kompleksa, u kombinaciji s vitaminima A, C i E kao antioksidansima, jer stimuliraju svakodnevnu regeneraciju i štite kožu od prijevremenog starenja. Oni pospješuju metabolizam i obnovu stanica, što rezultira glatkom i baršunasto nježnom kožom, svježeg izgleda.

Zavodljivo lijepa kosa, bujna i puna snage treba vitamin A, cink, folnu i pantotensku kiselinu. Ključni su pravilan omjer i doziranje vitalnih tvari za izgradnju i rast vlasi, te sprječavanje njezinog prijevremenog opadanja. Slično je i s noktima. Samo opskrba hranjivim tvarima iznutra (biotin u kombinaciji sa željezom, vitaminima B12, A i C) omogućuje snažan rast, glatku površinu i nelomljive nokte.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.