Život i stil
Male stvari koje nas vesele će u izolaciji učiniti puno za psihu Ovo su neki savjeti kako se zabaviti i što sve raditi u karanteni kako bi nam dani što prije prošli, a koje su podijelili urednici, novinari i ostali zaposlenici časopisa O', The Oprah
# Dreamstime

1. Slušajte ploče, to će vas natjerati da ustanete
Dok radi od kuće, Alexandra Mooney, umjetnička direktorica časopisa, počela je slušati ploče umjesto glazbe na računalu.

- Na taj način moram ustajati svakih 20-30 minuta da bih promijenila zapis. To je jednostavno, ali podsjeća me da se moram ustat i prošetati - rekla je.

2. Pošaljite pismo
- Obožavam romantiku stavljanja olovke na papir. Nadam se da kada ovo burno razdoblje završi da će pisma ostati malena, slatka uspomena - rekla je Paula Lee, urednica mode u časopisu.

Dreamstime / 

3. Napravite popis obaveza na papiru
Da bi joj popis zadataka bio zanimljiv, urednica Zoe Donaldson ih zapisuje na ukrasnom papiru, a nakon toga ih izreže u obliku pravokutnika i zalijepi na svoj radni zid.

- Na popisu napišem svakodnevne radne zadatke, ali i neke druge zadatke kao što je posjetnik za vježbanje, kuhanje i tako dalje - kaže Zoe.

4. Organizirajte virtualnu večeru
- Otkrila sam svoju ljubav prema kuhanju. Za vrijeme karantene razgovaram s prijateljima o receptima i kreativnim načinima kako iskoristiti ono što imamo već doma u svojim ormarima. Često zajedno virtualno kuhamo - kaže još jedna od urednica, Leigh Haber.

5. Započnite ambiciozni LEGO projekt
Urednica kulture Elena Nicolau kaže da je slaganje Lego kockica umiruje.

- Zabavno je sastaviti nešto i gledati kako to raste s vremenom - dodala je.

6. Javite se ljudima s kojima inače često ne razgovarate
- Jedna žena kojoj je oslabljen imunitet, zbog čega spada u rizičniju skupinu za korona virus, mi je poslala poruku u kojoj me pitala kako sam. To me je toliko dirnulo i nadahnulo me da se javim nekim ljudima s kojima inače često ne pričam. Dajte im do znanja da se brinete za njih i bolje ćete se i vi osjećati - rekla je kolumnistica časopisa Samantha Vincenty.

7. Vježbajte
- Vježbanje je uvijek dobro došlo. Postavio sam sebi alarm da se mogu uključiti u besplatne satove vježbi koje pratim preko Instragram profila poput @doyourrumble, @theclass i @orangetheory - rekao je urednik portala Oprah Jonathan Borge.

Dreamstime / 

8. Pridružite se partijima s poznatima
DJ D-Nice na Instagramu organizira svoje plesne zabave uživo, s kojima je privukao i brojne poznate - Oprah, Gayle King, Michelle Obamu i tako dalje. Ako vam je dosadno zapratite DJ D-Nicea na Instagramu i svakodnevno uživajte u njegovim partijima.

9. Bojajte
Ako se ste pod stresom ili vam je dosadno, bojanke za odrasle vam mogu pomoći, savjetuje Stephanie Castillo, menadžerica časopisa. Ako ih nemate možete ih pronaći besplatno na internetu i isprintati. Jedna od takvih internetskih stranica je i stranica Nikaragvanske umjetnice Violete Barcenas, prenosi O,The Oprah Magazine.

 

(24sata.hr)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.