5 C
Sarajevo
25.04.2024

Sarajevo spremno za doček sportista, delegacija, gostiju na EYOF 2019

Grad Sarajevo bit će spreman za doček više hiljada sportista, članova delegacija, gostiju i stranih turista koji će doći na Evropski omladinski olimpijski festival EYOF 2019 od 9. do 16. februara – potvrđeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Abdulaha Skake sa čelnicima brojnih institucija, javnih preduzeća i kompanija koje su uključene u organizaciju ovog velikog sportskog događaja te Svečane ceremonije otvaranja za stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Izraženo je zadovoljstvo završnim pripremama te najavili dodatne napore da se Grad Sarajevo predstavi u najboljem svjetlu. Gradonačelnik Skaka je istaknuo da je zajedničkim naporima i energijom moguće postići promjenu i uspjeh.

– EYOF nije lični projekat koji se veže za moje ime, samo zajednički možemo uspjeti i kreirati nova sjećanja za nove generacije. Svako od vas je uložio mnogo napora i želim pozdraviti sve koji rade na ovom projektu – rekao je gradonačelnik Skaka.

- OGLAS -

On je naglasio da akcija čišćenja grada Sarajeva uoči EYOF-a ima za cilj okupiti sve one koji žele biti dio ovog velikog projekta.

– Želimo poslati poruku da nismo zaboravili organizirati velike događaje, a 2019. godinu želimo pamtiti kao nešto posebno. Zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na podršci simulaciji dolaska takmičara delegacija – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Skaka.

EYOF 2019. će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA