15 C
Sarajevo
28.03.2024

Vukovar: Na Memorijalnom groblju položene ruže i upaljeni lampioni

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su u nedjelju ruže i upalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja, uoči 28. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

“Svake godine na današnji dan okupljamo se na ovom mjestu kako bi zapalili svijeće za one koji više nisu s nama. Nažalost, mnogo je onih kojima više nema tko upaliti svijeću ni položiti cvijet na grob i zato mi to činimo”, kazala je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Po riječima Marije Šestan iz Udruge Vukovarske majke, iako je već prošlo 28 godina od tragičnih događaja u Vukovaru, svi oni koji su izgubili svoje najmilije u jesen 1991. godine i dalje nose veliku bol, koja nije ništa manja kako godine prolaze.

- OGLAS -

Po podacima Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u Hrvatskoj se još uvijek traga za 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava, njih 530, čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. Najvećem broju njih svaki trag gubi se upravo u ratnom Vukovaru 1991. godine.

U Vukovaru će se u ponedjeljak komemorativnim programom obilježiti 28. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA