20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Kome je smetao Banjalučanin Slaviša Krunić?

Platforma za progres izražava najdublje saučešće porodici i prijateljima brutalno ubijenog Slaviše Krunića i njegovog kolege Žarka Pavlovića.
Jasno je da naručioci i počinitelji ovoga nedjela žele strahom ušutkati sve one koji se svojim djelima i riječima opiru političkom i bilo kakvom jednoumlju u Bosni i Hercegovini.

Platforma za progres poručuje da je mnogo puta u historiji čovječanstva dokazano da svaka diktatura dugoročno propada. Diktatori se ne pamte uopšte ili se pominju po zlu, a članovi vlastitih porodica ih se stide.
Žrtve poput gospodina Krunića ostaju simboli slobode, pravde, dostojanstva i odbrane ljudske časti. Sile dobra uvijek su i svuda u većini i, u konačnici, uvijek pobjeđuju sile mraka, jednoumlja i zla.

Svako podgrijavanje atmosfere bezvlašća, nekažnjivosti, neslobode i straha činjenjem ili nečinjenjem lokalnih moćnika doprinosi opštoj nesigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine. Takva atmosfera prija samo onima koji od nje imaju lične koristi, koje životi i dobrobit građana Bosne i Hercegovine ne interesuju.

- OGLAS -

Takvih nema mnogo, svakako nisu većina, ali trenutno upravljaju polugama političke i ekonomske moći u našoj zemlji i čine sve da stanje nesigurnosti i anarhije što duže potraje.
Vjerujemo u kapacitet časnih građana Bosne i Hercegovine da se svim legalnim sredstvima odupru bezvlašću, apatiji i destrukciji ljudskog života i dostojanstva.

Vjerujemo u bosanski inat, koji nikada nije, a neće ni sada dozvoliti da sile koje se opiru pravdi i istini dugoročno prevladaju. Vjerujemo u časno naslijeđe naših bosanskih predaka, koje nas je naučilo hrabrosti, strpljenju, čestitosti i dostojanstvu.

Počivajte u miru, dobri čovječe Slaviša Kruniću! Pamtićemo Vaše riječi i dobra djela i po dobru Vas pominjati.    

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA