3.8 C
Sarajevo
26.04.2024

Arteta izabrao Ozila ispred Olma

Donedavni fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo bio je na meti brojnih klubova u prijelaznom roku prije nego je potpisao za Leipzig.

Jedan od njih bio je i Arsenal, koji je pokušavao dovesti Španca iz Dinama, ali se najprije morao osloboditi Mesuta Özila. Imali su Topnici mogućnost poslati Ozila u Katar na 18-mjesečnu posudbu, čime bi uštedjeli oko 30 miliona eura, s obzirom na to da ima sedmičnu plaću čak 388.000 eura.

Da je Ozil otišao, Arsenal bi mogao krenuti u konačni napad na Olma, ali se ispriječio trener Mikel Arteta, koji je stopirao odlazak bivšeg reprezentativca Njemačke pa je cijeli plan oko mogućeg dolaska Španca na Emirates propao.

- OGLAS -

Tačnije, prema pisanju engleskih medija, Arteta se ranije želio osloboditi Ozila, a kako to nije uspio, na kraju ga je odlučio zadržati, iako već godinama unazad igrač s najvećom plaćom u klubu ni izbliza ne pokazuje ono zbog čega je doveden još 2013. iz Reala za 47 miliona eura.

Ove sezone je Ozil odigrao ukupno 1.368 minuta za Arsenal i dva puta je asistirao. Ugovor mu istječe na ljeto 2021. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA