5.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Čistačica otuđila skupocjeni nakit i novac našem poznatom glumcu, a suđenje postaje sve zanimljivije

Popularni glumac i voditelj Tarik Filipović optužio je Anicu Jurilj kako je iz njegovog stana ukrala brilijantski prsten od 5.000 eura još neke zlatne predmete koje su procijenili na 20.000 eura, 100 kanadskih dolara i druge stvari. Međutim, suđenje ne teče po planu i sada se dogodilo nešto, u najmanju ruku, nepredviđeno.

Anica Jurilj je kod Filipovića počela da čisti krajem 2010. na preporuku, dolazila je dva puta sedmično. Za krađu je optužena 2013.

„Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Moja tašta Fehima došla nam je u posjetu i na moj rođendan primijetila je Anicu da se čudno ponaša dok izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je Fehima bila smještena. Otišla je da provjeri novčanik, falilo joj je 100 kanadskih dolara i zlatni prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obvezala se da će da nadoknadi štetu. Htjeli smo to da riješimo mirnim putem, ali ništa nije vratila“ – ispričao je Tarik Filipović tužiteljima na samom početku.

- OGLAS -

Ipak, žena koja je radila kod njega tvrdi suprotno.

„O svom odnosu s Tarikom ne želim da govorim jer je to nešto privatno i intimno. Shvatite me kao ženu. Te 2010. počela sam da radim za njih dvaput sedmično po 6-7 sati. Dali su mi ključ. Često sam bila sama u stanu. A 11. marta 2013. našla sam se u situaciji da sam kod sebe imala te neke predmete s kojima sam otišla u Dubravu. Dva dana kasnije Tarik me je s Lejlom pozvao na kafu. Rekao mi je da zna da sam pogriješila. Optužio me pred Lejlom koja je samo šutila. A 25. marta te godine potpisala sam potvrdu kod bilježnika o povraćaju novca, ali nisam čitala šta potpisujem. Kako su se ti predmeti (veliki i mali dukat, prsten i lančić) našli u mojoj torbi toga dana, treba pitati Tarika. O Fehiminim stvarima ništa ne znam – pričala je Anica Jurilj koja je sve te predmete, navodno, prodala za više od hiljadu eura.“

Suđenje je u toku, ali je 27. marta odloženo jer se nije pojavio zlatar iz Sarajeva koji u ponudi ima identičan prsten za dvostruko manji iznos od onoga na koji su ga procijenili pokradeni supružnici.

Greškom na raspravu nije pozvan advokat Tarika i Lejle. Naime, naknadno su sazivali ročište, te su pismeno obavještavali strane o datumu i vremenu rasprave, a njemu poziv nije poslat. Slučaj postaje sve bizarniji i bizarniji, tvrde pojedini mediji.
Trebalo je da sudu dostave identičan zlatni prsten s dijamantima kakav je nestao iz njihovog stana, a za koji su tvrdili da je u vlasništvu Lejline sestre. Nisu to učinili, a nisu ni dostavili tražene podatke o sestri uz obrazloženje da ona “više nema taj prsten”.
Prsten je bio važan kako bi se mogla utvrditi njegova stvarna vrijednost i znati za koliko je tačno novaca Anica Jurilj navodno oštetila glumca i njegovu suprugu, prenosi “24 sata hr”.

Anica J. je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice, jednu s biserima, osam dječijih zlatnih narukvica i šest minđuša, prsten s brilijantom od 5.000 eura, 100 dolara i druge predmete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA