Život i stil
Ovaj simptom koronavirusa se pojavi prije svih? Ako vam se desi ova promjena na koži, moguće je da ste zaraženi Prema riječima istraživača King's College u Londonu osip je četvrti ključni simptom koji pokazuje kod pacijenata da su zaraženi Covidom-19.
#

Tri simptoma kojima se priključila i promjena na koži su – visoka temperatura, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Studija u kojoj je učestvovalo 366.000 pacijenata iz Velike Britanije zaraženih korona virusom pokzala je da 8.8% imalo je osip na koži. Nešto više od 12.000 pacijenata imalo je neki oblik reakcije kože na virus, prenosi Kurir.

U slučaju 17 odsto pacijenata osip je bio prvi simptom i znak da su zaraženi.

Promjene na koži su se najčešće pojavljivale u tri oblika – crveni pečati ili tačkice koji peckaju na određenim dijelovima tijela, crveni krugovi koji se pojave na bilo kom dijelu tijela – najčešće na laktovima i koljenima, nogama i rukama, i ljubičasti plikovi na prstima ruku i nogu.

Takođe, još jedan od simptoma je promjena u usnoj duplji. Pojava mrlja na jeziku i lezija u ustima takođe su od strane naučne zajednice svrstani u simptom covida-19.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.