-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Evo kako je princeza Dajana sinu rekla da mu otac ima ljubavnicu

Brak princa Čarlsa (Charlesa) i princeze Dajane (Diana) krajem osamdesetih i početkom devedesetih bio je top-tema svih svjetskih tabloida.

Skandali su se nizali jedan za drugim, a 1996. godine britanski je parlament objavio da se princ i princeza od Velsa razvode.

Dajana je tada izgubila titulu HRH, a godinu kasnije poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu.

- OGLAS -

Tokom najskandaloznijeg razvoda u historiji britanskih tabloida princezi je najvažnije bilo da njeni sinovi Vilijam (William) i Hari (Harry) što manje slušaju tračeve i pate. Zato je odlučila sa sinom Vilijamom otvoreno porazgovarati i reći mu da njegov otac Čarls voli drugu ženu.

– Starijem sinu sam rekla istinu, najnježnije što sam mogla. Vilijam me upitao šta se događa i mogu li odgovoriti na njegova pitanja, što sam i učinila. Pitao me zašto se brak njegovog oca i mene raspada, a ja sam mu priznala da nas je troje u braku. Rekla sam mu i da volim njegovog oca, ali da više ne mogu živjeti s njim – rekla je Dajana jednom prilikom.

Hari je, pak, za razvod roditelja saznao s televizije.

Prinčevi nikada nisu krili da ih je smrt majke duboko istraumirala, a posebno izdvajaju činjenicu da su tokom sprovoda morali hodati iza njenog kovčega u kilometarskoj procesiji.

– To nikada nijedno dijete ne bi smjelo doživjeti – rekao je princ Vilijam, koji je priznao da mu je gubitak majke zadao i probleme s mentalnim zdravljem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA