Život i stil
Ovih pet stvari ne biste trebali raditi u vrijeme pandemije koronavirusa Svi mi imamo neke navike na koje nismo ponosni i za koje ne želimo da drugi znaju, no neke od njih mogle bi biti posebno opasne u vrijeme pandemije koronavirusa.
# Pixsell

Svi mi imamo neke navike na koje nismo ponosni i za koje ne želimo da drugi znaju, no neke od njih mogle bi biti posebno opasne u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ovih pet navika izlažu vas dodatnom riziku od zaraze koronavirusa:

1. Grizete nokte
Ispod noktiju se skupljaju brojne vrste bakterija i klica, a ako u usta stavljate neoprane ruke, onda u tijelo možete izravno unijeti klice.

2. Istiskanje prištića
Liječnica YeralPatel upozorava da bi ovo posebno trebali prestati raditi u vrijeme pandemije jer možete ugroziti vlastito zdravlje.

"Ako dirate površine na kojima je virus, a zatim dirate vlastito lice, omogućavate virusu da uđe u vaše tijelo putem usta, očiju ili nosa", kaže Patel.

3. Ne perete posteljinu
Istraživanja su pokazala da koronavirus može preživjeti na određenim površinama i do nekoliko dana i stoga je od iznimne važnosti redovito prati one predmete koji su u kontaktu s vašim tijelom. Patel savjetuje da ručnike i posteljinu perete jednom do dva puta tjedno.

4. Držite četkicu za zube položenu na umivaoniku
"Četkice za zube možda imaju slinu ili krv na sebi i pokazalo se kako mogu prenositi virus", ističe DMD Henry Hackney.

On preporučuje da ako četkicu već držite na umivaoniku, onda neka bude u uspravnom položaju, a svakako se pobrinite da ne dodiruje četkice ostalih ukućana.

5. Dijelite hranu
Virus se može prenijeti i korištenjem i dijeljenjem posuđa i pribora za jelo koje nije temeljito oprano pa stoga nemojte dijeliti hranu, piće, posuđe i pribor u vrijeme pandemije, savjetuje BestLife.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.