8 C
Sarajevo
16.04.2024

Glavni urednik CNN-a: Ovo je jedini put za Trumpovu pobjedu na izborima

Predsjednik SAD-a Donald Trump jako puno vremena troši na komunikaciju putem Twittera, a ako pitate CNN-ovog urednika Chrisa Cillizzu, upravo je na toj platformi Trump nedavno otkrio taktiku u pohodu na drugi mandat.

“Budimo iskreni. Donald Trump je teška individua. Tašt je, bezosjećajan i surov. No voli Ameriku više nego bilo koji predsjednik tijekom mog života. On je zadnja linija obrane između nas i jame koja se zove Washington. Uzet ću njega ispred ostalih propalica”, napisao je glumac iz Hollywooda James Woods.

Trump je uskoro retvitao njegovu objavu uz zahvalu. Dodao je kako njegove riječi smatra velikim komplimentom.

- OGLAS -

Naravno da se ne radi o komplimentu, ali Cillizza vjeruje kako je ovo jedini put kojim Trump može dobiti novi mandat na izborima u studenom kada će mu protukandidat biti demokrat Joe Biden.

“Trump jednostavno nije simpatičan”

Većina Amerikanaca neće reći kako vole Trumpa ili da mu se dive. Prije izbora 2016. 4 od 10 glasača su imali dobro mišljenje o Trumpu, samo jedan od troje je smatrao da je Trump iskren i vjerodostojan, a 35% ih je reklo da ima pravu narav da postane predsjednik. 

Trump nije pobijedio zbog toga, već zato što je puno ljudi htjelo vidjeti radikalnu promjenu u Washingtonu. Četiri od 10 glasača su rekli prije izbora 2016. da je najvažnija karakteristika predsjedničkog kandidata donošenje promjena. U toj grupi Trump je pobijedio Clinton 82% prema 14%.

“Woods tako donosi varijaciju poruke prije izbora 2016. Da, kreten je. Ne, ne želim ga ugostiti na večeri. No kada govorimo o provođenju odluka u Americi, nema boljega”, piše Cillizza.

Dodaje kako će biti ključno što o takvoj poruci misle neodlučeni glasači jer su oni koji podupiru ili mrze Trumpa već odlučili i sigurno neće promijeniti mišljenje bez obzira na okolnosti.

“Trump, jednostavno, nije simpatičan. Gotovo svaki dan kaže ili napravi nešto za što i njegovi simpatizeri smatraju da nije prihvatljivo ponašanje za predsjednika. Što god napravi do studenog, to se neće promijeniti. Zato mu je najbolja šansa da promovira status da se radi o osobi koja može napraviti promjenu u Washingtonu”, napominje glavni urednik CNN-a.

(Index.hr)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA