20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Schalke smijenio trenera nakon povijesnog debakla u Ligi prvaka

Schalke je u utorak ispisao historiju Lige prvaka. Poraz i debakl od 7:0 protiv Manchester Cityja bio je najteži za neki njemački klub u elitnom europskom natjecanju.

Takav rasplet događaja za sobom je povukao i logične posljedice. Domenico Tedesco (31) smijenjen je s trenerske pozicije u Schalkeu, kao i njegov asistent Peter Perchtold, a sve poslije odluke novog sportskog direktora Jochena Schneidera.

Obojica su odmah razriješeni dužnosti u klubu iz Gelsenkirchena, dok će treći član stručnog stožera Seppo Eichkorn ostati u Schalkeu, ali na poziciji šefa skautinga, daleko od prve momčadi.

- OGLAS -

Također, na utakmici sljedećeg kola Bundeslige protiv RB Leipziga, Schalke će s klupe predvoditi legendarni Nizozemac Huub Stevens koji će uz pomoć Mikea Büskensa privremeno raditi kao v. d. trenera prve momčadi.

“Teška srca donijeli smo ovu odluku jer je Tedesco uživao sve poštovanje u Schalkeu, ali ne smijemo zaboraviti da su rezultati daleko ispod očekivanih i da se pod hitno moraju popraviti. Nismo uvjereni da je to moguće s trenutnom trenerskom konstelacijom pa smo se odlučili za promjenu.”

 “Domenico Tedesco zaslužuje zahvalnost za sve što je napravio u protekle dvije sezone. Uvijek se primjerno odnosio prema ovome klubu i potpuno poštovao njegove vrijednosti”, objasnio je Schneider.

Iskusnom Huubu Stevensu ovo će biti treći povratak na klupu Schalkea koji je vodio od 1996. do 2002. i u sezoni 2011./2012., a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA-e s njemačkom momčadi 1997. godine kada je vodio čuvenu “Eurofighter” generaciju.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA