Život i stil
Prema mišljenju psihologa: Ova osobina je zajednička svim dobrim majkama Majke često brinu oko toga rade li svoj posao kao što bi trebale ili bi ipak mogle biti malo bolje u tome.
#

Biti mama vrlo je zahtjevan i izazovan zadatak. Iako majčinstvo ne dolazi s pravilima koja bi nam olakšala snalaženje u ulozi roditelja, učenje iz vlastitih pogrešaka česta je pojava kada odgajamo dijete. Mame se često nalaze pod pritiskom, naročito ako usklađuju majčinske obaveze s onima na poslu ili nekom drugom području života. Isto tako, nerijetko su izložene kritikama okoline, što može biti dodatno obeshrabrujuće.

Majke često brinu oko toga rade li svoj posao kao što bi trebale ili bi ipak mogle biti malo bolje u tome. Kako objašnjavaju psiholozi, navodno postoji jedna karakteristika koja je zajednička gotovo svim dobrim majkama. Riječ je o saosjećanju. Stručnjaci tvrde da su majke koje su saosjećajne i uvijek spremne saslušati svoje dijete dokazano najbolje majke, a evo i zašto.

Naime, poznata je činjenica kako je svakom djetetu potrebno da ga neko sasluša, naročito kada ima određeni problem koji ga muči. Majka koja nije sklona osuđivanju, već uvijek ima razumijevanja za probleme svoga djeteta lakše će mu pomoći da prebrodi teške trenutke te izraste u sretnu i uspješnu odraslu osobu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.