Život i stil
IDEJA ZA RUČAK
Pripremite pileće ćufte u paradajz sosu Iako nije sezona paradajza, ovaj umak je nezaobilazan u našoj kuhinji.
#

Kada je sezona paradajza možete vrlo lako napraviti sami pasirani sos, ali ukoliko niste napravili ovo tokom pripreme zimnice možete koristiti neki od gotovih koji se nalaze na tržišitu.

Danas donosimo ideju šta skuhati za ručak.

Potrebni su vam paradajz sos, bijeli luk i bosiljak.

Potrebno je mljeveno meso, pileće, juneće ili mješano, ovisno šta volite. Napravite okruglice (ćufte), u meso stavite jedno jaje, začinite po želji,te dodajte krušne mrvice ili svježi hljeb koji prije toga malo skvasite.

Kada oblikujete ćufte, stavite ih da se peku, pri samom kraju pečenja zalite sosom od paradajza, začinite  bijelim lukom i bosiljkom, te po želji dodajte i vrhnja za kuhanje.

 

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.