6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Mladenke u hlačama

 

Među njima su i poznate ličnosti, a jedna od njih je i zvijezda “Igra prijestola” Sofi Tarner, koja se nedavno udala za muzičara Džoa Džonasa u Las Vegasu. Ona je pred matičara stala obučena u bijele hlače širokih nogavica.

Mnogi kreatori kao novu modu za odlazak na vjenčanje predlažu takozvane vjenčane hlače.

- OGLAS -

Vodeći se ovim trendom, britanski “Vogue” predložio je tri modela hlača za mladenke koje staju na ludi kamen.

Istraživanje je pokazalo da su u posljednje vrijeme znatno porasle onlajn pretrage za bijelim hlačama.

Dizajnerka Karolina Herera, koja je u svoju kolekciju vjenčanica prošle godine uvrstila dva looka sa hlačama – klasične fine bijele hlače u kombinaciji sa romantičnom bluzom oversized rukava i bogatom mašnom, te culottes pantalone s čipkanom bluzom, nije ni slutila koliko će ovaj novi trend za mladenke postati popularan. 

Njenim primjerom kasnije se vodio i Oskar de la Renta, čije su haljine ultimativni primjer elegancije i sofisticiranosti, a koji je predstavio jedan look – uske pantalone cigareta kroja kombinovane sa delikatnim 3D čipkanim topom na kojem posebnu pažnju privlači velika i raskošna mašna na leđima.

Ovaj trend je postajao sve popularniji, tako da najnovije kolekcije za vjenčanja u najpoznatijim prodavnicama u Londonu sadrže vjenčane hlače, a modni kreatori se “utrkuju” ko će osmisliti “sjajnije” i kreativnije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA