Život i stil
Sedam jutarnjih vježbi koje će vam pomoći da se osjećate energično cijeli dan Postoje vježbe koje će vas dovesti u dobro fizičko i mentalno stanje do kraja dana. I što je najbolje, nema potrebe da se mučite iscrpnim vježbama. Možete raditi jednostavne i brze vježbe, čak i ujutro u krevetu.
#

Postoje vježbe koje će vas dovesti u dobro fizičko i mentalno stanje do kraja dana. I što je najbolje, nema potrebe da se mučite iscrpnim vježbama. Možete raditi jednostavne i brze vježbe, čak i ujutro u krevetu.

Ove vježbe možete raditi dok ste još u krevetu:

Poza leptira

  / 
 Poza leptira odličan je položaj koji vam pomaže da se opustite, meditirate i općenito osjećate uravnoteženije.

Dok ležite na leđima, izdahnite i savijte koljena. Privucite pete blizu zdjelice. Stopala bi se trebala međusobno dodirnuti. Postavite jednu ruku na stomak, a jednu na prsa. Udahnite, nekoliko trenutaka zadržite dah, a zatim polako izdahnite. Ponovite deset puta.

Plank za snagu

  / 

Plank je vrlo učinkovit. Jača stomak, leđa i ramena. Lezite na pod i odignite se na laktove. Tijelo mora biti ravno od glave do pete. Ostanite u tom položaju 20 sekundi i mirno dišite. Odmorite 30 sekundi. Ponovite tri puta.

Poza sretne bebe

  / 

Sretna beba će vam pomoći da istegnete noge i ojačate leđa. Lezite na leđa. Podignite koljena dok držite kukove na madracu. Uhvatite se oko stopala i povlačite koljena prema prsima. Ponovite pet-deset puta.

Polovični most

  / 

Pola mosta će ojačati i istegnuti cijelo tijelo. Lezite na leđa, stavite noge na krevet, savijte koljena. Noge trebaju biti razdvojene u širini kukova. Podignite kičmu i gurajte je dok tijelo ne napravi ravnu liniju. Držite tako 30 sekundi, a zatim se polako spustite. Ponovite tri puta.

Podizanje nogu

  / 

Podizanje nogu će vam ojačati stomačne mišiće i poboljšati cirkulaciju. Lezite ravno na leđa. Ruke bi trebale stajati ravno uz tijelo. Podignite desnu nogu sve dok ne napravite ugao od 90 stepeni. Lagano spustite nogu. Ponovite vježbu deset puta za svaku nogu.

Vježbajte vrat i ramena

  / 

Danas je vrlo važno voditi brigu o vratu i ramenima, jer puno vremena provodimo pred računarima. Najjednostavnija vježba za to je nagnuti glavu rukom na različite strane, držeći vrat drugom rukom. Rastežite se bar 20 sekundi. Ponovite tri puta.

Završite disanjem kroz nos

  / 

Ova vježba pomoći će vam da se osjećate mirno i opušteno. Lezite na leđa. Opustite svoje tijelo. Počnite disati kroz nos polako. Povite postupak desetak puta, prenosi Klix.ba.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.