Život i stil
Šest biljaka koje mogu da pomognu u borbi sa stresom Svi znamo kako stres može da nas iscrpi i ostavli nas bez energije. Međutim, postoje biljke koje mogu da pomognu u borbi sa stresom.
#

Ovih šest biljaka će ublažiti napetost mišića i svaku povećanu srčanu aktivnost. Stres može da preuzme nečiji život, i zato smo pronašli šest biljaka koje bi mogle da vam pomognu da se smirite

Lavanda

Lavanda je poznata po svom divnom mirisu i prelijepoj ljubičastoj boji. Ako imate ovu biljku u vašem domu, možete poboljšati raspoloženje i biće vam lakše da zaspite. 

Njen miris ima sedativna svojstva koja će pomoći u smanjenju stresa koji bi vas mogao držati budnim noću.

Dracena

Naši domovi su puni raznih zagađivača koji negativno utiču na naše raspoloženje, san i energiju. Ovdje je dracena korisna, jer pomaže u apsorpciji ovih zagađivača i pomaže vam da se dobro naspavate. 

Također ne zahtijeva previše vremena i truda da se brine o njoj, tako da nećete morati da brinete o tome da je održite u životu.

Bršljen

Najpozitivnija stvar u vezi sa ovom biljkom je to što sprečava bolesti koje se prenose vazduhom i stoga pomaže kod alergija. 

Također smanjuje glavobolju i ublažava stres, čineći vaš san mnogo lakšim nego ranije. Pored toga, ako patite od astme, možda ćete primijetiti pozitivnu promenu jer ima tendenciju da smiruje atmosferu u kojoj se nalazi.

Bosiljak

Mnogi ljudi drže biljku bosiljka tokom cijele godine negdje u blizini svoje kuhinje kako bi je koristili za kuhanje. Međutim, to nije jedino gdje vam koristi, jer ima nevjerovatna svojstva protiv stresa koja će vam pomoći i u borbi protiv anksioznosti. 

Također se smatra da bosiljak može poboljšati vaše raspoloženje i smanjiti nivo stresa.

Nana

Ponekad, nešto tako jednostavno poput prirodnog mirisa može vam podići raspoloženje više nego što ste ikada pomislili. 

To je slučaj sa nanom, koja sadrži mentol i koja je sposobna da smanji nivo stresa i da vam da energiju. 

Ovu biljku možete držati kod kuće ili na poslu jer je obično male veličine i niko se neće žaliti na miris.

Aloe vera

Ovu biljku je vrlo lako uzgajati unutar i izvan vašeg doma, a njena antiinflamatorna svojstva su veliki razlog zašto bi to trebalo i da učinite. 

Također pročišćava vazduh od štetnih zagađivača, što će vam pomoći da ublažite stres i anksioznost. 

I baš kao i sa dracenom aloji ne treba previše njege od vas.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.