Život i stil
Šta da radite kada vam veš ne miriše nakon pranja? Ne postoji osoba kojoj je svako pranje veša u mašini ispalo dobro. Nekima se ne operu sve fleke, nekima veš ne miriše, dok treća grupa ljudi ne zna da odredi količinu praška koji treba da upotrijebe, pa mašina ne ispere sve sa odjeće.
# Agencije


U svakom slučaju – svako je barem u jednom trenutku doživio neki problem sa mašinom.

U posljednje vrijeme se javlja sve više žena (ali i muškaraca) kojima veš iz nekog čudnog razloga ne miriše ili ima čudan miris. Pokušavali su sve, od promjene deterdženta i omekšivača, misleći da je u tome problem, ali nije dolazilo do nikakvih promjena na bolje.

 

O čemu je riječ?

U pitanju je zaštitna guma na vratima mašine. Ona, ako je malo bolje pogledate ima nekoliko dijelova između kojih se nalazi prostor u kome se skuplja voda. Logično, zbog nečišćenja i nedezinfikovanja, dolazi do razvijanja buđi i bakterija, a samim tim i do neprijatnih mirisa koji se prenose na odjeću i sprečavaju deterdžent i omekšivač da urade svoj posao – bar kada je riječ o mirisu. Ono što je najgore jeste da se poslije dužeg vremena u takvom stanju, guma ne može u potpunosti očistiti, pa to postaje vječiti problem.

 

Kako riješiti problem?

Jednostavno, posle svakog pranja osušite gumu čistom krpom i ostavite vrata mašine otvorenim kako bi se unutrašnjost osušila. S vremena na vrijeme dezinfikujte gumu alkoholom i asepsolom i nećete se više susretati sa ovim “mirisnim” problemom.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.