13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Grad Visoko će subvencionirati troškove priprema Elvedine Muzaferija

Gradonačelnica Visokog Amra Babić danas je upriličila prijem za bosanskohercegovačku skijašicu, mladu Visočanku Elvedinu Muzaferija s kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i ambicijama u nastavku karijere.

Elvedina Muzaferija je svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. sporta, postavši prva skijašica iz BiH koja je u Svjetskom kupu u alpskom skijanju osvojila bodove. Njen enorman uspjeh odmah je prepoznat od gradonačelnice Babić, tako da će Grad Visoko uplatom u iznosu od 5.000 KM subvencionirati troškove njenih priprema.

Kao znak zahvalnosti Elvedina Muzaferija je tokom posjete gradonačelnici Amri Babić uručila takmičarski dres u kojem je nastupila na historijskoj utrci u austrijskom Altenmarkt-Zauchensee 13. januara.

- OGLAS -

– Elvedina Muzaferija je primjer kako se radom, odricanjem i velikom upornošću može ostvariti svaki cilj. Gradska uprava Visoko će i dalje podržavati sportiste koji su najbolji ambasadori našeg grada i zemlje, te koji svojim uspjesima ohrabruju i raduju sve građane BiH – poručila je gradonačelnica Babić.

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica zahvalila je gradonačelnici na dosadašnjoj podršci i kazala da joj historijski uspjeh mnogo znači, te da će joj biti najbolji mogući podsticaj za nastavak karijere, saopćeno je iz Pres službe Grada Visoko.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA