9 C
Sarajevo
20.04.2024

Kako je zaražena osoba završila na plućnom umjesto na infektivnom odjelu?

 

Reporterka N1 se nalazi u Mostaru i rekla nam je kako je prava panika zavladala u tom gradu nakon objave da je prva osoba zaražena korona virusom (COVID-19).

Kako je istakla, dvije osobe su došle u Sveučilišnu bolnicu Mostar, te su primljene na plućni odjel, a ne na infektivni kako je i trebalo, jer nisu rekli da su bili u kontaktu sa zaraženim.

- OGLAS -

Nalaz je dan nakon toga pokazao da je jedna osoba, odnosno otac pozitivan na COVID-19. Cijela situacija se zakomplicirala nakon nalaza jer su te dvije osobe, otac i sin, normalno proštetale bolnicom, šetale su i Mostarom i održavale kontakt sa ljudima, a jedan od njih je poslovni čovjek koji je održavao niz sastanaka sa mnogim ljudima.

Jučer je nakon ovih informacija veliki broj medicinskog osoblja izašao iz bolnice, uplašeni su jer ne znaju hoće li ići u karantin.

Krizni štab ove bolnice je naveo kako je urađeno mnoštvo testova od juče i da je najmanje 10 ljekara u samoizolaciji.

Traže se svi kontakti s kojima je ova osoba stupila u kontakt a radi se o velikom broju, a veliki broj radnika firme u kojoj radi je poslat u samoizolaciju. Također govori se i da će odjel ginekologije biti prebačen u Regionalni medicinski centar Safet Mujić zbog posljednjih informacija.

Ističe se i da je razlog što se nije insistiralo na ispitivanju ovih osoba na zarazu korona virusom, jer su navodno, u nekoj vrsti srodstva sa doktorom koji je nadležan za odjel za plućne bolesti, odnosno navodi se da se radi o kumstvu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA