Život i stil
Trening i full make up ne idu zajedno Sigurno ste nebrojeno puta na društvenim mrežama vidjele perfektne selfije, koje žene izbacuju iz teretane
#

 Na ovim fotografijama, djevojke uglavnom imaju full make up, ali ako ste pomislile da je to preporučljivo, morate stati na kraj toj zabludi. Šminka na licu, tokom treninga, posljednje je što zaista prija našoj koži.

Trening podstiče širenje krvnih sudova, povećava protok krvi u koži i otvara pore. Ukoliko biste na trening otišle našminkane, znoj i bakterije ostaju zarobljeni ispod šminke i sprečavaju kožu da pravilno širi toplinu, što može dovesti do zapušenih pora i iritacije. Šminka pokriva znojne žlijezde i zatvara pore, što vremenom može dovesti do proširenih pora i pojave mitesera. Usljed zapušenih pora može doći do iritacije kože, crvenila, ali i do problema sa tenom, što nijedna žena sebi ne želi. Ukoliko našminkane odlazite na trening, svjesno povećavate i rizik od pojave akni.

Ako na trening idete sa posla, pa niste imale vremena da skinete šminku, potrudite se da pored opreme, u torbi za trening uvijek imate i maramice za skidanje šminke, koje će vam olakšati da uklonite ostatke make up-a prije nego što se upustite u proces topljenja masnih naslaga i oblikovanja mišića, prenosi Ljepota i zdravlje.

Naravno, ovo se ne odnosi samo na puder, dermatolozi tvrde, da bi tokom treninga lice trebalo da bude besprijekorno očišćeno od svih tragova šminke, ako vam je zaista stalo da vam koža bude blistava i zdrava!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.