Život i stil
U Sarajevu naredne sedmice akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka', Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH organizatori su akcije darivanja krvi 'Daruj krv, budi njihov heroj!' za djecu oboljelu od raka
#

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka', Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH organizatori su akcije darivanja krvi 'Daruj krv, budi njihov heroj!' za djecu oboljelu od raka, koja je planirana za srijedu u Sarajevu.  

Tokom kemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka, potrebna je krv. Često primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, bez toga ne bi mogli nastaviti liječenje.

- Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i oni trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi - ističu iz Udruženja.

Po riječima jedne od majki u Roditeljskoj kući, 'vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, jedna je od najvećih agonija tokom liječenja'.

Akcija darivanja krvi bit će održana 26. juna u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH od 8 do 17.30 sati.

Kako se navodi u Vodiču za darivaoce krvi, darivalac može biti svaka zdrava, odrasla osoba starosti od 18 do 65 godina kod koje se ljekarskim pregledom, te provjerom nivoa hemoglobina, utvrdi da darivanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primijenila.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.