Život i stil
Utorak je tu za zaostale obaveze, četvrtak za seks: Ključ uspjeha krije se u tome da određene stvari obavljate na tačno određene dane! Prema nedavno provedenom istraživanju britanskih naučnika, otkriveno je da ako radimo neke stvari određenih dana, uspjeh neće izostati...
# Cosmopolitan

PONEDJELJAK
Iako ga nitko ne voli i poznat je kao najstresniji dan u tjednu, britanski znanstvenici tvrde da je upravo on najbolji za oslobađanje od stresa. Stoga pronađite vremena za odmor i opuštanje jer je ponedjeljak dan kad su šanse za infarkt povećane za 20 posto.

UTORAK

To je najbolji dan za sređivanje zaostalih obaveza. Naime, upravo smo utorkom najproduktivniji. Studija kaže da racionalni dio našeg mozga dominira razmišljanjem u prvim danima sedmice te da to trebamo iskoristiti za obavljanje svakodnevnih rutinskih poslova.

SRIJEDA
Ovo je najbolji dan da krenete u potragu za princem na bijelom konju. Srijeda je savršena za prvi izlazak, tvrdi više od 40 posto od 8000 ispitanih samaca. Osim toga, srijeda je idealna za traženje povišice na poslu jer su šefovi tada "najrazumniji".

ČETVRTAK
To je dan za seks! Razina hormona kortizola, koji stimulira hormone seksa, jest na vrhuncu. Razina spolnih hormona tada je pet puta veća i kod žena i kod muškaraca.

PETAK
Petak je najbolji dan za odvikavanje od nekih štetnih ili dosadnih navika. Razlog tome je nadolazeći vikend, kad smo opušteniji i kad imamo čvršću volju, tvrde znanstvenici.

SUBOTA
Ako želite potomke, onda je ovo najbolji dan da počnete raditi na tome. Jedno drugo istraživanje otkrilo je da djeca začeta subotom imaju veće šanse za uspjeh u životu (znamo, i mi se pitamo kako su ovo izračunali).

NEDJELJA

Definitivno je najbolji dan za opuštanje. Provedite je u slobodnim aktivnostima te u društvu dragih ljudi.

(Cosmopolitan.hr)

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.