17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Saradnja Američkog univerziteta BiH i Ukrajinskog univerziteta za bankarstvo

Memorandum o saradnji Američkog univerziteta BiH i Ukrajinskog državnog univerziteta za bankarstvo sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti visokih tehnologija potpisan je u Sarajevu. 

Savjetnik rektora kijevskog univerziteta Draško Aćimović je kazao da je Ukrajina ušla u veliki proces digitalizacije i želi postati prva zemlja svijeta u toj oblasti.

 – Univerzitet za bankarstvo je uključen u taj proces u sferi bankarstva i osiguranja i ima veliku potrebu za dobro obučenim kadrovima u sferi IT i Finteh, koji bi bili angažovani na projektima – dodao je Aćimović.  

- OGLAS -

Za Američki univerzitet, kako je kazao njegov predsjednik Denis Prcić, čast je da su prepoznati, ne samo u BiH i regionu, već i šire, kao institucija koja ima odličan obrazovni program i kvalitetne svršene studente.

– Radujemo se saradnji sa Ukrajinskim državnim univerzitetom i smatramo da je to velika šansa za buduće studente u oblasti IT tehnologija kojima će se otvoriti prostor da rade za strane kompanije i projekte, ali i da ostanu u svojoj zemlji – kazao je Prcić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA