Život i stil
Zdrav doručak: Tri greške koje pravimo kod prvog obroka! Zdrav doručak – je osnova koja će nam pomoći da “izguramo” dan. Baš zbog toga ukazujemo greške koje pravimo kod prvog obroka i kako da ih izbjegnete.
#

S ozbirom na to koliko je doručak važan, ne bismo smjeli da pravimo greške, već bi trebalo da u organizam unesemo one nutrijente koji su nam neophodni da normalno funkcionišemo. U nastavku vam skrećemo pažnju na tri učestale greške kod izbora prvog obroka u danu…

1. Peciva iz pekare 

Znamo da je najlakša varijanta, kada ujutru ne stignemo da doručkujemo kod kuće, da svratimo po pecivo u pekari. Međutim, pecivima ne činimo uslugu našem organizmu. Unosimo preveliku količinu aditiva, soli, masti, šećera – nema nutritivnih vrijednosti koje su nam neophodne.

2. Voćni sokovi i jogurti

Bez obzira na to šta piše na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo da započinjemo dan. Isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Možda jesu lijepo osvježenje za jutro, ali nikako nisu i zdravo rješenje. Umjesto sokova i voćnog jogurta kao jutarnje osvježenje uzmite svježe voće.

3. Kaloričan doručak 

Svi znamo da doručak ne treba preskakati, ali zdrav doručak nisu velike količine nezdravih masnoća koje će završiti u obliku masnog tkiva i naš organizam neće dobiti sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuhati i kombinovati uz dvopek i čaj.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.