Život i stil
Žene sve češće tetoviraju vješalicu, a razlog je zaista potresan Na Instagramu se u posljednje vrijeme često mogu vidjeti fotke s tetovažama malih vješalica.
# Instagram

Tetovaža simbolizira pravo na siguran pobačaj, a trend tetoviranja je krenuo u Americi gdje je šest žena na visokim pozicijama tetoviralo malu vješalicu kao znak pobune protiv zatvaranja klinika za siguran pobačaj.

Sve više žena tetovira vješalicu kako bi upozorile na opasnost od ilegalnih pobačaja koji se u zemljama u kojima je zabranjen izvode pod nekontroliranim i opasnim uvjetima za život žene.

Pogledajte OVDJE.

Razlog zbog kojeg tetoviraju baš vješalicu zaista je mračan i potresan. Naime, do prije nekoliko desetaka godina abortuse su nerijetko izvodile žene u kućama, a za izvođenje abortusa koristila se metalna uvijena vješalica. Abortus na takav način bio je iznimno bolan, a infekcije i smrtni slučajevi bili su jako česti, kako prenosi Index.hr

Pogledajte OVDJE.

Diane Horvath-Cosper, jedna od žena u Americi koja se bori protiv zatvaranja klinika za siguran abortus, kazala je da zatvaranje klinika za siguran pobačaj neće smanjiti broj pobačaja već samo povećati broj onih izvedenih kod kuće koji ženu vrlo lako mogu dovesti u životnu opasnost.Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.